Zaposleno 200 novih radnika u Adi

Bez autora
Apr 10 2011

Potpredsednik Vlade Republike Srbije za privredu i regionalni razvoj Verica Kalanović uručila je u petak ugovor o zapošljavanju 200 radnika u preduzeću “Litostroj Potisje” d.o.o. iz Ade. Ovo je uspešan početak posla koji podrazumeva zapošljavanje novih radnika, ali predstavlja i supstituciju uvoza jer će se na domaćem tržištu pojaviti proizvodi koji se u ovom trenutku kod nas ne proizvode. Povećanje izvoza je opšti cilj razvoja privrede Srbije, a zahvaljujući Programu SIEPE za podršku ulaganjima, preduzeće iz Ade dobilo je 3.000 evra po novom radnom mestu. Ova kompanija proizvodi visokolegirane čelične odlivke i trenutno zapošljava 131 radnika. Investicija će doprineti povećanju proizvodnje i izvoza kompanije s obzirom na to da je čak 50 odsto proizvodnje namenjeno izvozu.

Zaposleno 200 novih radnika u AdiPotpredsednik Vlade Republike Srbije za privredu i regionalni razvoj Verica Kalanović uručila je u petak ugovor o zapošljavanju 200 radnika u preduzeću “Litostroj Potisje” d.o.o. iz Ade.

Ovo je uspešan početak posla koji podrazumeva zapošljavanje novih radnika, ali predstavlja i supstituciju uvoza jer će se na domaćem tržištu pojaviti proizvodi koji se u ovom trenutku kod nas ne proizvode.

Povećanje izvoza je opšti cilj razvoja privrede Srbije, a zahvaljujući Programu SIEPE za podršku ulaganjima, preduzeće iz Ade dobilo je 3.000 evra po novom radnom mestu.

Ova kompanija proizvodi visokolegirane čelične odlivke i trenutno zapošljava 131 radnika. Investicija će doprineti povećanju proizvodnje i izvoza kompanije s obzirom na to da je čak 50 odsto proizvodnje namenjeno izvozu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik